Barn tycker från tidig ålder mycket om musik och om man planerar att hålla ett barnkalas är det ett måste att spela massor med knoddarnas favoritlåtar. För barn är musik förknippat med lek och rörelse och man kan redan i bebisåldern se hur positivt de reagerar på sånger och rytmer. Ja, det sägs till och med att barn uppfattar musik redan i magen! Det är inte för inte som det finns så många vaggvisor och melodier som har med inlärning att göra.

Ett lyckat barnkalas behöver absolut inte kosta mycket men för att det skall bli extra speciellt kan man se till att dekorera det med färgglada Ballonger med tryck, kanske barnets namn eller ålder, liksom att ordna underhållning i form av dans, sång och musiklekar. Genom att introducerar härliga takter och toner till kalaset blir det en rolig och oförglömlig upplevelse för stora som små.

Vilken musik gillar ungarna?

Som vuxen är det relativt svårt att hänga med i barnens musiksmak; i ena sekunden är Katy Perry den bästa sångerskan i världen och i nästa är hon den töntigaste som bara finns. Är man osäker på vad man ska spela kan man naturligtvis fråga barnen själva men det finns också bra information att hämta på nätet, som

Fredagsdiscots låtlista som publiceras av Sveriges radio en gång i veckan. Här finns alla de senaste hittarna blandade med kul klassiker och säkert finns det många låtar som de yngre kommer att gilla.

Har man riktigt små barn så finns det roliga låtar som ofta framförs av olika populära tecknade figurer och karaktärer från böcker och filmer. Både de

gamla och nya Disney låtarna som till exempel “Var nöjd med allt som livet ger” från Djungelboken från 1967 och de modernare melodierna från Lejonkungen och Frozen är bara några exempel som garanterat brukar gå hem.

Kul musiklekar

Musik är ett roligt sätt för barnen att umgås och ha skoj och det finns

enkla och roliga musiklekar som man kan få med alla på under kalasets gång. En sådan är “Musikaliska Hatten” där alla sitter i en ring och låter en hatt gå runt medan musiken spelar. Den som har hatten på sig när musiken tar slut måste göra något, som till exempel att dansa som en apa eller göra en kullerbytta, och så fortsätter leken.

Försök gärna att få barnen att sjunga tillsamman då det främjar gemenskapen och får alla att delta. Ta enkla, kända melodier som “Björnen sover” och lär barnen rörelsesånger där de ackompanjerar sina visor med kroppsrörelser som att hoppa, visa fingrarna eller klappa händerna. Det gör ingenting om du inte själv kan sjunga eller spela något instrument – man kan hitta massor på nätet att spela upp för barnen.

Similar Posts