Ofta pratas det om legendariska band som har kommit att bli odödliga. Band som oavsett hur länge de har varit aktiva fortfarande lockar till sig tusentals åskådare oavsett var i världen de spelar. Rolling Stones har kommit att bli ett ikoniskt band som inte bara attraherar lyssnare i vuxen ålder utan även ungdomar. De är idag fortfarande ett av världens mest framgångsrika rockband och många skulle kalla dem grundarna av musikgenren British Blues tillsammans med Beatles. Det är en musikstil som spelades mycket i USA förr men inte hade hittat sin väg till Europa än. Efter att The Rolling Stones och Beatles blev allt mer populära världen över började bluesmusiken göra entré på den europeiska musikscenen.

Populärt då som nu

Rolling Stones har alltid setts som en vild grupp just för att det tidigare har cirkulerat en hel del droger och liknande kring vissa medlemmar. Rockbandet har varit aktiva på scenen sedan år 1962 och har kommit att bli en stor inspiration för många grupper världen över. De största succéåren var mellan 1965–1981 men även nu fortsätter de att locka till sig storpublik. Idag är rockbandet fortfarande aktivt inom både turnerandet och låtskrivandet. Vilket har gjort att Rolling Stones-profilen vägrar pensionera sig då åskådarna fortsätter välla in till spelningarna. Snart släpps en ny platta och därefter väntas det bli ännu en turnering för den legendariska rockgruppen. Rockbandet har under tidigare år haft ett hårt turnerande världen över med turneringar som alla varat i minst 1 år per gång och oftast flera turneringar under samma år.

Brittisk invasion i mitten på 1960-talet

Bandet har släppt många intressanta album och låtar som idag ses som odödliga. Både unga och äldre känner igen låtarna tack vare den återkommande bluesmelodin som lyser igenom. Rolling Stones, tillsammans med Beatles, var ledande och ansvariga över den så kallade brittiska invasionen som inträffade i mitten på 1960-talet. Känner du för att gå på en av Rolling Stones kommande konserter men inte har råd så är ett alternativ att ta ett lån från mobillan.se som erbjuder säkra och snabba lån. The Rolling Stones är fortfarande ett band att räkna med som levererar låtar och framträdanden i världsklass. Trots att de varit aktiva sedan år 1962 verkar det inte finnas något slut på deras turnerande och låtskrivande. Ett tips är att se till att uppleva den brittiska bluesmusiken från ett av världens mest kända band medan det går.

Similar Posts