Många drömmer om att få leva på sin musik, men man får ofta höra gång på gång att det inte är möjligt. Det kan vara ganska tråkigt och många ger då upp sin dröm och glömmer den med ursäkten att det bara var en ungdoms fantasier. Sanningen är dock att man faktiskt inte behöver bli upptäckt och ge ut en riktig hitlåt för att kunna leva på sin musik. Det kanske ändå är värt att få leva på musiken utan att bli en superstjärna. Läs vidare för tips om hur man kan göra just det.

Lär ut musik

En väg som många musikälskare tar är att bli musiklärare. Älskar man verkligen musik är det en fantastisk känsla att få lära ut olika instrument eller sång till andra människor som också brinner för det. För att bli musiklärare måste du vanligtvis studera ett tag, men ibland kan man faktiskt jobba som det utan någon formell utbildning, förutsatt att man är riktigt bra på sitt instrument. Många musiklärare erbjuder även privatlektioner från sitt hem och är då egenföretagare. Om du inte vill bli lärare, ge ändå inte upp det du vill ska hända med dig och din musik. drömmen kan bli sann, så fortsätt att göra det som du verkligen känner innerst inne är viktigt för dig.

Spela lokalt och på nätet

Många stora band började sin framgångssaga genom att spela på små pubar och dansställen. Om du känner dig redo att spela inför publik, missa då inte att försöka få lite spelningar lokalt. Efter ett tag kommer du kanske bli upptäckt om du spelar på rätt plats vid rätt tillfälle. Glöm dock inte att ta betalt! Du kan t.ex. ta emot kontanter eller fakturera utan f-skatt. Det behöver inte vara stora summor du ber om, utan det viktigaste är att få in själva vanan att ta betalt för det du gör. Fundera även på att lägga upp din musik på nätet. Där kan man, med lite tur och envishet, hitta en otroligt stor publik. Dra nytta av sociala medier, youtube och andra sidor där du kan sprida din musik.

Similar Posts