Dolly Parton föddes 1946 i Tennessee i USA och är en känd countrysångerska, låtskrivare och skådespelerska. Dolly har en fantastisk karriär att titta tillbaka på och är en av världens mest kända låtskrivare och sångerskor. Hennes karriär tog rejäl fart 1973 då hon släppte hiten “Jolene” och totalt har hon skrivit över 3000 låtar. Dolly har fans runt om i hela världen och har en fantastisk och speciell röst och är även känd för sin roliga humor och för att hon bjuder mycket på sig själv. Dolly Parton släppte låten “I will always love you” som Whitney Houston sedan gjorde en cover på och är en av världens mest kända låtar. Parton växte upp i en kärleksfull familj med 11 andra syskon under fattiga förhållanden i Tennessee och många av hennes låtar speglar kärleken som hon känner för sin hemstad. En annan sak som ofta speglas i Dollys låtar är hennes kristna tro som varit en mycket stor del av hennes uppväxt.

Stjärnans självbiografi “Dolly on Dolly”

Förra året släpptes Dolly Partons självbiografi “Dolly on Dolly. Parton avslöjar sina hemligheter som varit dolda för allmänheten sedan tidigare och vägen visar sig inte ha varit helt spikrak för stjärnan. I boken berättar hon bland annat om kärlekskrisen hon hade för ett par år sedan med sin make Carl Dean som lämnade Parton efter att hon varit otrogen. Dolly berättar att hon hade en pistol i en av sina sängbord och att hon i samband med separationen var mycket nära att ta sitt liv, med pistolen i sin hand satt hon på sin säng och tänkte på allt som hänt och var mycket uppriven. Precis innan hon var på väg att trycka av pistolen så hörde hon hur hennes hund Popeye var på väg in i rummet vilket tog henne tillbaka till verkligheten igen och ta sitt förnuft till fånga och lägga ifrån sig pistolen. Lyckligtvis så var kärleken paret har till varandra så pass stark att relationen trots allt gick att rädda och idag har de varit ett par i över 50 år.

Dolly Partons gigantiska garderob

Dolly Parton är anses vara en tjusig kvinna och är känd för sin smala midja och stora byst. Hon dyker oftast upp på sina konserter i figurnära, gärna glittriga klänningar och sitt stylade stora blonda hårsvall. Parton har erkänt att hon gärna använder peruk och har peruker i flera olika stilar, till och med en nödperuk ifall att något skulle gå tokigt. Detta sedan en av hennes peruker fastnat i ett träd en gång. Stjärnan använder inte sina kläder mer än en gång och när de använts så hängs de sedan in i hennes gigantiska garderob och stjärnan erkänner att hon lägger stora summor på kläder och styling. Hennes stora modeintresse skapades mycket på grund av hennes mycket fattiga uppväxt där hon sällan fick bära nya kläder utan fick bära ärvda eller omsydda kläder i regel. Utöver att lägga pengar på kläder och styling så har stjärnan även genomgått ett par plastikoperationer och det är mycket tydligt att hon gillar att lägga mycket tid på sitt utseende.

Similar Posts